Kingfish til Notodden

Kingfish til Notodden

Kingfish

Kommende bluesgigant KINGFISH til Notodden Blues Festival

Den Grammynominerte unge bluesstjernen Christone «Kingfish» Ingram kommer til Notodden Blues Festival for å gjøre sin eneste konsert i Norge i sommer fredag 31. juli. La det være sagt med en gang: Her er det noe stort på gang. Kingfish er en ung og raskt stigende stjerne på den internasjonale blueshimmelen. Christone «Kingfish» Ingram kommer fra Notoddens amerikanske vennskapsby Clarksdale, Mississippi, og det har vært tydelig helt siden han var i begynnelsen av tenårene at han var et sjeldent talent med en lysende fremtid. Bluestalenter som Kingfish kommer bare en gang i hver generasjon. 

«Jeg har fulgt Kingfish nøye gjennom mine mange besøk til Clarksdale. Hans utvikling har vært enorm. I 2017 hentet vi han til Notodden for første gang. Da var han 17 år og opptrådte som festivalens gjest med Clarksdale Blues Caravan og med Charlie Musselwhite & Bob Margolin Chicago Blues Allstars. Nå er Kingfish blitt 20 år og har sluppet sitt første album. Det sier sitt om hans talent at han ble nominert til Grammy Awards allerede i første forsøk. Med Kingfish er det noe spesielt på gang. Vi har stor tro på at Kingfish blir det neste store innen bluesen. Dette kan bli den konserten som det blir snakket om i mange år fremover,» sier festivalsjef Jostein Forsberg.

Mye tyder på at Christone «Kingfish» Ingram får sitt store gjennombrudd i 2020 med Grammy-nominasjon, opptreden på hovedscenen til Chicago Blues Festival, festivalopptreden i Australia og turnering med artister som Buddy Guy, Vampire Weekend og Jason Isbell.  Kingfish slipper ny video og single «Empty Promises» fredag denne uken. «Jeg anbefaler virkelig folk å få med seg denne spesielle konserten. Ikke bare kan man se en sjeldent talentfull ung musiker og kommende stjerne, men man kan faktisk oppleve at verden får en ny visjonær blues-gigant mens det faktisk skjer. Forrige gang jeg opplevde det var med Stevie Ray Vaughan,» sier Jostein Forsberg.

Andre annonserte artister til Notodden 2020 inkluderer Jimmie Vaughan, Shemekia Copeland, Vintage Trouble, Ole Paus & Motorpsycho, CC Cowboys, Bjørn Berge, The Proven Ones, Claudia Scott, Kinsey Rose, m.fl. Festivalpass til Notodden Blues Festival er i salg på Ticketmaster.