Notodden Blues Weekend 2020

Notodden Blues Weekend 2020

NBW

Tilbake til start: Notodden Blues Weekend Anno 1988

Notodden Blues Festival 2020 er som alle vet avlyst på linje med alle store festivaler verden over. Folkene bak Notodden Blues Festival har hele tiden fulgt nøye med på smittesituasjonen og opptrådt i henhold til regler og pålegg fra myndighetene i vår felles kamp med å få bukt med smitten i Norge. Vi i NBF lukket ned, men begynte raskt å tilby digitale strømmekonserter. Først uten publikum, så med publikum når det ble tillatt. Nå har Norge åpnet opp enda mer, og det er tillatt med arrangementer med inntil 200 publikummere.

Helt siden det åpnet opp for arrangementer har vi i NBF planlagt for en mulig situasjon der man kan arrangere mindre konserter. Vi registrerte også at det var forventninger om at det skulle skje noe i den perioden som det kulle vært festival. Vi hørte det, la gode planer og presenterte dem folk helsemyndighetene i kommunen. Nå er planene godkjent og tillatelse til å arrangere Notodden Blues Weekend Anno 1988 er gitt.

Mens vi jobbet med dette tenkte vi: Nå må vi gå tilbake til start. Dette skal bli lite og hyggelig. Derfor tar vi mange skritt tilbake og lager et arrangement forankret i den første Notodden Blues Festival i 1988 og i sagnomsuste Jazz Weekend som ble arrangert av Notodden Jazzklubb på 1970-tallet. Det skulle bli lokal identitet og «good old days».

Notodden Blues Weekend Anno 1988 er et tilbud til glede og oppmuntring for lokalbefolkningen i en vanskelig tid. Det er et tilbud som både innbyggere, musikere, teknikere og lydleverandører vil kunne nyte godt av. Alt vil foregå i henhold til de restriksjoner, pålegg og begrensninger som myndighetenes pålegg krever. Det vil være færre billetter enn normalt tilgjengelig, og det vil kun være enkeltbilletter til hver konsert.

Det er vanskelige tider, men vi legger ikke ned. Vi holder liv i merkevaren, slik at vi igjen kan videreføre Notodden Blues Festival som arrangement slik vi kjenner det til glede for lokalsamfunnet og verden i 2021.

Myrens Dam

Myrens Dam er en bauta av et arrangementssted i Bluesfestivalens historie. Mye god nostalgi er knyttet til konsertopplevelser på denne scenen. Nå pusser vi støvet av den og arrangerer konsert med Bluestown Outlaws. Bluestown Outlaws er et samarbeid mellom bluesmiljøet og countrymiljøet i regionen. I fjor skapte de furore med en stjernespekket videoinnspilling av Rolling Stones sin klassiker «Dead Flowers». Nå skal de debutere som konsertband i selveste Myrens Dam.

Myrens Dam har tidligere vært en populær konsertarena som ofte var fylt til randen med nærmere 800 ivrige publikummere. Med de nasjonale restriksjonene, vil det kun være 200 billetter tilgjengelig til konserten i Myrens Dam.

Bluestown Outlaws er et lokalt superband bestående av musikere som Tom Runar Aasen, Olav Torgeir Kopsland, Morten Omlid, Runar Boyesen, John Terje Johnsen og Tony Caddle samt sangere som Oddbjørn Holla, Åste Hunnes Sem, Heidi Kvalholm Blåsmo, Stian Bakka, Esben Meyer Kristensen, Jostein Forsberg, Anne Lene Nordbø og Elisabeth Moen Petterson. Se ikke bort ifra at det kan dukke opp enda flere også.

Her kan publikum forvente en fullblods konsert i en salig blanding av country, americana, blues og rock som publikum ikke har opplevd fra det samlede musikermiljøet på Notodden tidliger. Her blir det mange musikalske favoritter å høre.

Bryggeblues

Utescenen i amfiet ved Bok & Blueshuset er en annen naturskjønn og spektakulær scene på Notodden. Mange har ønsket seg flere konserter her. Det blir både fredag og lørdag på dagtid under Notodden Bluesweekend. Man kan oppleve ungdommene fra Little Steven Blues School og populære band som Terry Lehns, Lady J & Her Bada Bing Band og andre lokale band. Det blir konserter her hele dagen fra to scener. Alle smittevernstiltak blir ivaretatt og det kan selges 200 billetter med sikker sosial distanse.  

Bok & Blueshuset

Det blir også konserter i live-scenen i Bok & Blueshuset på kveldstid torsdag, fredag og lørdag. Igjen blir alle smittevernpålegg ivaretatt. Som på alle de andre arrangementene blir det kun sittende publikum ved bord og med enmeters-regelen ivaretatt.

Artister på denne flotte scenen blir bl.a. Notodden Blues Band, Damer i Blues, Norwegian Soul Band med Kim Rune Hagen og Åste Sem, Spoonful of Blues, Frode Alnæs & the Frogs og JT Lauritsen & the Buckshot Hunters. Til konsertene i Bok & Blueshuset vil det være kun 150 billetter tilgjengelig.

MS Telemarken

MS Telemarken er det eneste arrangementsstedet som har vært del av alle bluesfestivaler siden 1988. Denne populære båten er derfor en selvsagt ting å ha med når det skal lages arrangement i tråd med den første bluesfestivalen. I 1988 var det den amerikanske artisten Barry Cuda som underholdt alene med sitt piano. Det la grunnlaget for populariteten til begrepet Blues Cuise på Heddalsvannet. I år er det fjorårets Bluesprisvinner, Dr. Bekken som skal ta seg av underholdningen og lage uforglemmelig stemning om bord. Oppgaven er i de beste hender. Med sterkt begrenset antall publikummere om bord vil det garantert bli rift om disse billettene. Hvert cruise vil holde maksimalt 90 personer.

Heddal Bygdetun

Under en normal Notodden Blues Festival ville det selvsagt vært konsert i Heddal Stavkirke. Dette er nå ikke mulig. I stedet planlegges det konsert på Heddal Bygdetun i et samarbeid mellom NIA og Notodden Blues Festival. Her blir det folkemusikk og blues i skjønn forening. Det er plass til 200 publikummere med pålagt sosial distanse på en meter. Det blir kun sitteplasser på arrangementet.

Notodden Teater

Som tidligere annonsert så blir det digital konsert på søndag. Da er det streaming fra Notodden teater av konserter «Somliga går med trasiga skor» med musikere fra hele Telemarksvassdraget. Der møter man artister som Aasmund Nordstoga, Kåre Virud, Knut Buen og Sigmund Groven, Linnea Dale, Rita Engedalen, Vidar Busk, m.fl.

Billetter og smittevern

Billetter

Alle billetter MÅ kjøpes på forhånd. Det vil ikke være billetter tilgjengelig ved arrangementsstart. Merk også at det ikke er muligheter for helgepass til dette arrangementet. Her vil det kun være enkeltbilletter. Det er også veldig begrenset antall billetter til alle konsertene.

Alle billetter vil bli tilgjengeliggjort hos TicketMaster mandag 6. juli, kl. 12.00. For å få tilgangen til arrangementssted, møter du opp med din billett til angitt tid og spillested, slik at vi får scannet billetten din og gitt deg adgangsbånd. Dersom du kjøper billett til flere arrangementer, vil adgangsbånd bli tildelt ved arrangementets start. Så om du kjøper billetter til to konserter i Bok & Blueshuset, vil du få adgangsbånd når dørene til arrangementet åpner.

Billetter som er tilgjengelige:

Program

Torsdag 30. juli

Heddal Bygdetun – 17.30-19.00: TBA

Bok & Blueshuset – 20.00-23.30: J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters, Damer i Blues - 1 billettype

Fredag 31. juli

BluesCruise – 12.00, 14.30, 17.00 – Dr. Bekken - enkeltbilletter til alle cruise

Bryggeblues – 12.30-17.00 – Little Stevens Blues School 2020, Lady J and Her Bada Bing Band, m.fl. - 1 billettype

Bok & Blueshuset – 20.00: Frode Alnæs & The Frogs – 22.00: Norwegian Soul Band med Kim Rune Hagen og Åste Sem - 2 billettyper

Lørdag 1. august

BluesCruise - 12.00, 14.30, 17.00 – Dr. Bekken - enkeltbilletter til alle cruise

Bryggeblues - 12.30-16.00 - Little Stevens Blues School 2020, Terry Lehns, m.fl. - 1 billettype

Myrens Dam – 17.00-19.00: Bluestown Outlaws - 1 billettype

Bok & Blueshuset – 20.00: Spoonful of Blues– 22.30 Notodden Blues Band - 2 billettyper

Søndag 2. august

Notodden Teater – Somliga går med trasiga skor – streamingkonsert, kl. 18.00 på Facebook


Smittevern

Vi ønsker å gjennomføre en trygg arrangementshelg sammen og vil ha stort fokus på smittevern. Det vil være håndsprit tilgjengelig på alle spillesteder, og vi vil ha frivillige som passer på at retningslinjene blir fulgt.

I forhold til servering, vil det i Bok & Blueshuset være bordservering, og på Heddal Bygdetun og i Myrens Dam være mye plass ved serveringsområdet slik at vi overholder 1 meters-regelen og følger alle retningslinjer.

Dersom smittebildet i Notodden skulle endres før arrangementet, kan arrangementet avlyses. Billetter vil selvfølgelig refunderes om så skulle skje. Oppdatert informasjon vil sendes direkte til billettkjøpere frem til arrangement.