Kjøp billetter nå

Rootsville-artister til NBF 2020 klare!

NOTODDEN BLUES FESTIVAL GJENTAR SUKSESSEN MED ROOTSVILLE

Det ble en umiddelbar braksuksess da Notodden Blues Festival innførte Americana, Roots og Country-scenen «Rootsville» for første gang under festivalen i 2019. Publikum strømmet til for å oppleve populære lokale artister som Byting, The Boots Band, Spinning Wheels, m.fl. Publikum strømmet til og da Byting gikk på scenen var Rootsville utsolgt. Med et ferdigbooket og noe utvidet program allerede, ser Notodden Blues Festival konturene av en ny suksess for Rootsville til sommeren.

Programkomiteen for Rootsville 2020 har valgt å øke ambisjonene noe, og har invitert med seg den Nashvillebaserte artisten Kinsey Rose. Vokalist og låtskriver Kinsey Rose har tilknytning til miljøet fra før gjennom opptredener på Bull Inn i Bø og andre steder i Norge de senere årene. Kinsey Rose er således kjent for veldig mange. Det er de lokale musikerne i The Boots Band som skal være band for Kinsey Rose under konserten på Rootsville.

Kinsey Rose blir garantert en populær booking for Rootsville-publikumet. Det er denne gang bevisst valgt få til en tydelig kvinnelig profil i programmet. I tillegg til Kinsey Rose er også de lokale talentene Aina Wassvik, Lene Nevisdal og The Rosehill Project med i programoppsettet. Festivalstemningen er nok sikret når programmet så kompletteres med de lokale favorittene Byting, Spinning Wheels Band, The Boots Band og Wild Whens.    

Byting, Spinning Wheels, Wild Whens og The Boots Band har alle allerede sluppet, eller skal lansere, nye album og videoer siden festivalen sist sommer. Spinning Wheels har sågar opptrådt for et utsolgt Oslo Spektrum som oppvarming for Brad Paisley på invitasjon fra countrystjernen selv. «Jeg er imponert over kreativiteten og seriøsiteten til musikerne i dette miljøet og viljen deres til å satse på musikken. Det er klart de skal være en del av festivalen vår. Det er miljøet selv som booker artistene til denne scenen, og jeg synes at de nok en gang har gjort en glimrende og gjennomtenkt jobb med satsing på lokale og regionale artister med en fornuftig inkludering fra hovedstaden Nashville,» sier festivalsjef Jostein Forsberg.