"Somliga går med trasiga skor" 2020

"Somliga går med trasiga skor" 2020

Det er en glede å kunne presentere et så storslått og fantastisk prosjekt denne fredagen!
Notodden Blues Festival gjør noe ingen andre har gjort før: en musikalsk reise ned Telemarksvassdraget!

Det nærmer seg festivalsesong. Telemark er normalt svært sterk på festivaler og spel om sommeren. Men i år er alt avlyst. Pandemien har satt en stopper for presentasjon og opplevelser av kultur slik vi kjenner det. Da gjelder det å tenke nytt.
Notodden Blues Festival tenker nytt. Årets utgave av festivalens konsertserie «Somliga går med trasiga skor» blir i år digital. Konserten lages som en musikalsk reise ned Telemarksvassdraget fra fjellet til havet der dybden og bredden i den lokale kulturen presenteres. Musikken i dette området er ikke en nøye tilpasset musikalsk pakke designet for kommersielle markeder, men en levende og integrert del av de lokale samfunnene langs elva. Her er ikke musikk noe du kjøper, men noe du gjør.
Dette blir en forestilling med både live-opptredener i Notodden Teater og forhåndsinnspilt materiale på lokasjoner langs elva, og det hele skal streames direkte på internett. Slik blir denne populære konsertserien for første gang tilgjengelig for hele landet.
Med støtte fra LO og 55 fagforeninger og forbund lanserer Notodden Blues Festival et helt spesielt prosjekt som festivalen har utarbeidet mens Norge har vært i «lockdown». «Vi realiserer nå en drøm som vi har hatt og presenterer noe som ingen andre har gjort før: vise fram musikken og kulturen fra hele Telemarksvassdraget i en forestilling. Med oss har vi mange av Telemarks mest markante musikere og dansere. Dette er utrolig morsomt,» sier festivalsjef Jostein Forsberg.

Innsamling til Norsk Folkehjelp
Årets «Somliga går med trasiga skor»-konsert streames direkte på digitale plattformer søndag 2. august kl 18.00. Konserten er også en innsamling på Vipps til Norsk Folkehjelp sitt bistandsarbeid for korona-rammede i vanskeligstilte land.

Artister og deltakere under sendingen:
Åsmund Nordstoga
Knut Buen og Sigmund Groven
Henriette Westhrin, Norsk – Folkehjelp Åpning
Hans Christian Gabrielsen, LO
Bistandsarbeid, Norsk folkehjelp
Linnea Dale
Vilde Westeng og Tone Anne Tveiten
Damer i Blues
Kåre Virud
Notodden Blues Band
Spoonful of Blues
Rita Engedalen
Ni Liv
Norwegian Soul Band
Prison Maniacs
Vidar Busk
Knut Buen/Sigmund Groven

Du møter og Hans Christian Gabrielsen, Gry Fuglestveit, Henriette Westrin og Runar Lia.