Storslått artistslipp til NBF2020!

Storslått artistslipp til NBF2020!

Ole Paus og Motorpsycho

Ole Paus & Motorpsycho og Vintage Trouble til Notodden 2020

Hvem skulle trudd dette! Ole Paus og rockerne i Motorpsycho slipper ny plate sammen neste uke. Lørdag 1. august er de klare for opptreden på Notodden Blues Festival. Notodden Blues Festival kan i dag også lansere kraftverket Vintage Trouble som tok Notodden med storm i 2018. Festivalen fyller også på artistplakaten med førstedamen i norsk rock, Claudia Scott, og de norske bluesveteranene i Tiger City Jukes. Fra før har Notodden lansert artister som amerikanske Jimmie Vaughan, Shemekia Copeland og The Proven Ones, den danske favoritten Mike Andersen og norske Bjørn Berge til festivalen som blir arrangert i perioden 30. juli til 2. august, 2020.

Ole Paus & Motorpsycho

Så hadde altså ikke Ole Paus pensjonert seg likevel. Han har lurt oss igjen – heldigvis! «Dette er både et overraskende og spennende samarbeid og opplagt noe for publikum på Notodden. Det lille vi har fått høre fra det kommende albumet viser at mannen som for lenge siden proklamerte høyt og tydelig at han trakk seg tilbake fra et langt musikkliv, igjen er full av energi og skaperglede. Jeg er imponert,» sier en engasjert Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival. Albumet med tittelen «Så nær, så nær» kommer ut fredag i neste uke. Ole Paus & Motorpsycho har fått æren av å åpne superlørdagen i Hovigs Hangar og med det dra i gang folkefesten på Notodden lørdag 1. august. Det er bare å glede seg vilt!

En bluesa Ole Paus

Det var som en bombe som slo ned i festivaladministrasjonen på Notodden da vi fikk nyss om at nasjonalikonet Ole Paus og Motorpsycho, et av Norges mest feirede rockeband, skulle lage plate sammen. Vi var ikke så rent lite nysgjerrige da vi senhøstes 2019 fikk sjansen til å smuglytte litt til noen av sporene på den kommende plata. Det låt ufattelig tøft. Rockete og bluesa. Enkelte av låtene fikk sågar tankene til å gå i retning av tøff Mississippi Hill Country Blues ala North Mississippi Allstars. Vi tenkte umiddelbart at dette er midt i blinken for Notodden - hvis de skal ut på turne da vel å merke. Og det skulle de!

Vi hører fra informert hold i musikkretser at det snakkes om at «Så nær, så nær» er Ole Paus sin beste plate på mange, mange år. Motorpsycho gir Ole Paus både energi og inspirasjon til å hente fram det beste fra den unge Ole Paus fra tiden da han ga ut klassikeren «Garman».

Det kunne gått galt

Ideen til dette samarbeidet var i seg selv ren galskap, og det kunne gått fullstendig galt. Det gjorde det også, men det kommer vi tilbake til. Det hele begynte med at et lyst hode hadde kommet opp med en idé om å spleise Norges mest ikoniske og kompromissløse rockeband med en nasjonalskald innen visesjangeren – en ikke så rent lite kompromissløs type selv – og som attpåtil tok farvel med musikkbransjen for seks år siden, nemlig Ole Paus. 

Tre ganger underveis i prosessen slo de opp med hverandre, Paus og Motorpsycho, med dunder og brak.  Men hver gang de tok toget hver sin vei, skjedde noe merkelig: Hvert brudd førte dem nærmere hverandre, nærmere noe de hadde felles, noe de alle hadde vært på jakt etter på hver sin kant. 

Som et slektstreff

«På en underlig måte gjenkjente vi oss selv i hverandre, gjenkjente driften som en gang bestemte livsveien vår og som gjorde oss til dem vi ble, og vi ble dem vi var lenge før vi møtte hverandre», forteller Paus. Så da de endelig gikk i studio, for å spille inn det som har blitt et album - mot alle odds, var det ikke bare snakk om en innspilling, på sett og vis ble det også et slektstreff. Nå får folk sjansen til å høre det selv; Ole Paus & Motorpsycho, live under den store festivallørdagen på Notodden.


VINTAGE TROUBLE

I samme minutt som Vintage Trouble gikk av scenen etter en fantastisk konsert på Notodden Blues Festival i 2018 kom kravene fra publikum om at dette bandet måtte komme tilbake. Kun et fåtall hadde hørt om Vintage Trouble før konserten. Plutselig var de på alles lepper. Konserten hadde vært en kaskade av energi, svette, «crowd surfing», allsang og en applaus som ingen ende ville ta. Det er derfor vi med sann glede og jubel i øynene nå kan annonsere at kraftverket Vintage Trouble returnerer til Notodden Blues Festival og Hovigs Hangar for en eksklusiv Norgeskonsert lørdag 1. august.

Vintage Trouble er en halsbrekkende syntese av klassisk soul, blues og rock & roll. De er et av de tøffeste bandene innenfor vår sjanger akkurat nå. Deres eksplosive og høyenergiske konserter byr publikum på kruttsterke låter og uforglemmelig opplevelser på rekke og rad.

Med trollmannen Ty Taylor i spissen vil Vintage Trouble garantert tilfredsstille alle som vilt elsket Rival Sons sin konsert på Notodden i fjor sommer.

Vintage Trouble har mer enn 3000 konserter på samvittigheten og har finslipt sitt håndverk som oppvarmere på verdensturneer for band som AC/DC, The Rolling Stones, Lenny Kravitz, Bon Jovi og The Who. De bergtar publikum med sin energi og frekke evne til å spille Led Zeppelin-inspirert rock i det ene øyeblikket, smektende Al Green-type soul i det neste før de de i pur glede dundrer løs i underholdende og feststemt pop ala Bruno Mars. Vintage Trouble innehar en musikalsk trylleformel som vinner dem nye fans, såkalte Troublemakers, etter tre låter på hvert nytt sted som de kommer til.

Vokalist og frontmann Ty Taylor fremstår som en salig blanding av James Brown, Otis Redding og Tina Turner. Det er med på å gjøre Vintage Trouble til det perfekte bandet til å sette fyr på et feststemt publikum på Notodden Blues Festival på lørdag kveld. Deres konserter etterlater seg intet mer å ønske. Vintage Trouble på Notodden 2020 blir en uforglemmelig opplevelse som man må få med seg!


CLAUDIA SCOTT & BAND

Claudia Scott overøses med lovord om dagen både for hennes plateutgivelser og konserter. Scott ga ut sitt første soloalbum i 1992 og har utrettelig banet vei og vært i førersetet for det som nå er blitt den populære musikkformen Americana, en fellesbetegnelse for musikk som inneholder rock, rhythm & blues, country og folk. Claudia Scott har bare blitt tøffere med årene i sitt musikalske uttrykk, og omtales nå i norsk musikkpresse som «Rockens Førstedame» og «Norges Americanadronning». 

Som musiker og låtskriver er Claudia Scott en uredd artist som har våget å gå sine egne veier i søken etter egen musikalsk identitet. Hun har en rekke kritikerroste album bak seg som har gitt henne to Spellemannpriser og en lang rekke Spellemann-nominasjoner. På toppen av dette har Claudia Scott mottatt tre prestisjetunge låtskriverpriser i USA.  

Claudia Scott har hatt det travelt på både det kreative planet og livefronten siden sitt comeback i 2014 med albumet «Follow The Lines», et album som skaffet henne en velfortjent Spellemannspris. I fjor var hun en av artistene i det populære programmet «Hver gang vi møtes», noe som medvirket til at enda flere fikk øynene opp for denne fantastiske artisten.  

Claudia Scott er en av våre mest produktive låtskrivere. Albumene «Follow The Lines» (2014) og «Let The Ribbons Fly» (2016 ) fikk anmelderne til å kaste både 5`ere og 6 ´ere. Claudia Scott sitt 8 soloalbum «Restless Soul» kom i fjor høst. Albumet har fått brakanmeldelser i pressen med terningkast 5 og 6 på rekke og rad, noe som gjorde henne til en enda mer populær og ettertraktet liveartist. 

Det er på veien Claudia Scott trives best, og hun har evnen til å bergta publikum enten hun er helt alene med gitaren, som duo eller med fullt band. På konserten på Notodden lørdag 1. august er det Claudia Scott med band som gjelder. Det blir garantert en forrykende konsert fra første til siste tone.


TIGER CITY JUKES

Tiger City Jukes returnerer til Notodden Blues Festival etter flere års fravær. Bandets frontfigur, Knut Eide, har likevel vært å se hvert år på Notodden som en av de musikalsk ansvarlige under Jailhouse Stage på Teledølen Barrikaden Blueskro.

Tiger City Jukes har vært et av Norges ledende bluesband siden starten i 1995. De har syv kritikerroste plateutgivelser bak seg, og musikken deres har utviklet seg i fra stilriktig Chicagoblues på de første albumene mot en mer sumpete rockinfluert musikk på de siste platene.