/media/sgeghzfa/ana-1020x725.jpg?cc=0,0.002893630708141881,0,0.2072787830849615&width=1920&height=1080&format=webp&v=1da76dbe83a4820

Ana Popovic

& The Fantastafunk Big Band Project
Lørdag3. augustkl. 20:30Hovigs Hangar

Notodden Blues Festival slipper ny spesialbestilt konsert med den prisbelønte gitaristen og sangeren Ana Popovic.

Med det fortsetter festivalen å legge sterke kvinnelige artistprofiler til sin artistliste for 2024. Ana Popovic kommer til Notodden med sitt nye musikalske eventyr «FANTASTAFUNK» Big Band Project. «Kvinnelige artister er viktige og populære på Notodden. De kommuniserer godt med vårt publikum, og de forteller historier som er viktige å formidle. Ana Popovic kommer i tillegg til allerede signerte kvinnelige artister som Vanessa Collier, Annika Chambers, Terrie Odabi, Lady A og britiske Elles Bailey. Det er gode signaler å sende ut,» sier kunstnerisk leder i Notodden Blues Festival, Jostein Forsberg.

Den USA-baserte serbiske bluesartisten Ana Popovic overrasker med å ta et helt nytt bandprosjekt til Notodden Blues Festival. Notodden er en av Anas største favorittfestivaler. Hun spilte på festivalen første gang da hun slapp sitt debut-album i 2001. Siden har hun opptrådt på festivalen flere ganger, sist i 2023 som spesiell gjest med Supersonic Blues Machine. Da ble hun også hedret med egen stjerne på Notodden Blues Walk of Fame. Popovic sier det best selv: «Thank you Notodden Blues Festival! My own star at the blues walk of fame! I’m truly honored. We go way back - 2001 when I opened your festival and it’s been love for you ever since!”

Nå tilbyr altså Ana Popovic publikum på Notodden et nytt show og en opplevelse utenom det vanlige. Med Ana Popovic & The «FANTASTAFUNK» Big Band Project kommer hun med et superband bestående av 11 musikere på scenen og et trøkk som du ikke har opplevd fra Ana Popovic noen gang tidligere. «FANTASTAFUNK» består av en besetning med, foruten Ana Popovic selv på gitar; to trommeslagere, tre blåsere, tre korister, keyboards og med en gnistrende miks av blues, rock, Stax/Motown-inspirert soul og elektrisk funk på repertoaret.

Den prisbelønte og hardturnerende gitar-helten blander gnistrende blues og rock med elektrisk funk, soul og vakre ballader med sjelfull vokal. Musikalsk står Ana Popovic aldri stille. Hun presser grenser, utfordrer sjangre og gjenoppfinner musikken og seg selv med hver ny plate og hver ny konsert. Med sin fantastiske scenepersonlighet gjør den prisbelønte og hardturnerende gitar-helten sine konserter til uimotståelige opplevelser. Ana Popovic & The «FANTASTAFUNK» Big Band Project er en unik konsert for Notodden som du ikke må gå glipp av.