/media/jydcgw4l/frivillig-11-servering.jpg?rxy=0.4836990595611285,0.3136602220091584&width=1920&height=1080&format=webp&v=1da79dcab83f990

Frivillige

Som frivillig er du mer enn bare publikum. Du får mulighet til å se festivalen fra innsiden, være festivalens ansikt utad og skape en uforglemmelig festivalopplevelse for publikum, artister og samarbeidspartnere.

Når du jobber som frivillig får du ikke bare nye bekjentskaper, men også venner for livet!

Våre frivillige er uvurderlige for festivalen. De er hjertet i festivalen. Det er de som sørger for at festivalen kommer opp og står, at alt funker og at publikummet vårt får en fin opplevelse. 

Som frivillig under Notodden Blues Festival kan du velge om du vil jobbe før, under eller etter festivalen. Vi har mer enn nok å gjøre og vi har alltid plass til flere. 

Det er utallige grunner til at man velger å jobbe frivillig, om det er fordi man er så glad i sjangeren eller om det er ønsket om å gjøre noe for andre, så er vi like takknemlige for alle som legger ned en innsats for festivalen. 

Som frivillig får man noen goder for jobben som er gjort. Det funker slik: 

  • For å få festivalpass for alle dager, så må du jobbe minimum 16 timer fordelt over 2-3 vakter. Festivalpass gir deg tilgang til alle av festivalens scener ved ledig kapasitet.
  • Jobber du 8-16 timer, får du dagspass til valgfri dag. Med dagspass vil du få tilgang til alle festivalens scener på valgt dag.
  • Du mottar crew-tskjorte og matbonger ved innsjekk ankomst Notodden.

 

Under finner du informasjon om de ulike gruppene og arbeidsoppgavene som må gjøres under festivalen, samt ofte stilte spørsmål. Har du andre eller flere spørsmål, ta kontakt med gruppelederne våre. De svarer deg med glede!

Våre frivilliggrupper

Artistvelferd

Dette er folka som jobber direkte med artistene som besøker festivalen. Denne gruppa er delt i to, og består av artistservice som er vertskap for artistene, jobber backstage og sørger for at våre gjester har det bra når de er her, og artisttransport som frakter alle våre gjester mellom flyplass, hotell og festival. Her kan det være lurt å ha transporterfaring og være en trygg sjåfør.

Ledere for denne gruppa er:

Tonje Brokke (tonje@bluesfest.no) 

Geir Olav Oterholt (geir@bluesfest.no)

Bar

Dette er vår bar-gjeng, og de sørger for den gode stemninga Notodden Blues Festival er kjent for. Disse jobber i alle barene vi har under festivalen fra solrike formiddager til sene nattetimer. Her trengs det ingen forkunnskaper, men du er nødt til å være fylt 18 år for å kunne jobbe i barene våre.

Ledere for denne gruppa er:

Lene Rask Hagen (lene@bluesfest.no)

Oda Amalie Kise Hjertstrøm (oda@bluesfest.no).

Frivilligvelferd

Dette er gruppa for deg som vil ta vare på dine med-frivillige. Denne gruppa har ansvaret for frivillig-campen, frivilligkontoret, servering og matproduksjon til Little Steven's Blues School band camp 1, og holde den gode stemninga oppe blant våre egne folk.

Ledere for denne gruppa er:

Lucy Odberg (lucy@bluesfest.no)

Andrea Haukvik (andrea@bluesfest.no).

Vertskap

Vertskapsgruppa vår er våre serviceverter. Disse tar vare på alle våre gjester mens de er hos oss, svarer på spørsmål og sørger for at gjestene våre har det ordentlig hyggelig. De jobber tett med innleid vaktselskap og nødetater, og ser til at alle har det bra.

Ledere for denne gruppa er:

Ann Helen Bornstedt (annhelen@bluesfest.no)

Anne Bente Lien (annebente@bluesfest.no).

Bluesshop

Denne gjengen jobber i salgsbodene våre og selger og bytter billetter og pass til bånd, og selger merchandise for festivalen. Bluesshop yter en publikumsservice ved at de også er informasjonskiosk for alle våre gjester.

Leder for denne gruppa er:

Maren Hagen (maren@bluesfest.no)

 

Rigg

Dette er vår riggegruppe og er med oss før, under og etter festivalen. Denne gjengen jobber med alt av rigging av festivalens infrastruktur og strømtilførsel til alle scenene, salgsbodene og barene. Gruppa er delt i to; rigg, og strøm. For å jobbe med strømgruppa, må du enten ha elektroerfaring eller utdannet elektriker.

Ledere for denne gruppa er:

Olav Aanjesen (olav@bluesfest.no) 

Glenn Isaksen (glenn@bluesfest.no)

Spørsmål og svar om frivillige på NBF

Hva får du for å være frivillig på NBF?

For å få festivalpass for alle dager, så må du jobbe minimum 16 timer fordelt over 2-3 vakter. Festivalpass gir deg tilgang til alle av festivalens scener ved ledig kapasitet.

Jobber du 8-16 timer, får du dagspass til valgfri dag. Med dagspass vil du få tilgang til alle festivalens scener på valgt dag.

Du mottar crew-tskjorte og matbonger på frivilligkontoret på Notodden. 

Hvordan er det på et skift under NBF?

Du må stille i crew-skjorte, mett og edru i god tid til skiftet ditt begynner.

Under skiftet ditt vil du få noe å spise og drikke.

Om noe skulle oppstå, er du pliktet å ta kontakt med din nærmeste leder for å melde i fra. Din nærmeste leder er gruppeleder.

Hvor kan jeg bo som frivillig?

Frivilligcamping er gratis, men du må gi oss beskjed dersom du ønsker en plass på campen. Skal du dele teltet med folk som ikke frivillige, må dere sove på publikumscampen.

Det er bare frivillige som kan sove på frivilligcampen. Du må også være over 18 år for å sove på camp.

Er det aldersgrense for å jobbe frivillig?

Det er ikke mulig å melde deg på hvis du er under 16 år. Enkelte jobber krever også at du er fylt 18 år. Dette blir det informert om når du registrerer deg. 

Vi har ingen øvre aldersgrense, så verv familie og venner! Her er alle velkomne.

Hva kan jeg gjøre som frivillig?

Det er kun noen få arbeidsoppgaver hvor vi krever forkunnskaper som for eksempel truckførerbevis eller førerkort, men det er ikke nødvendig i alle grupper. 

Ønsker du for eksempel å jobbe i bar, så må du ikke ha jobba i bar tidligere. Du får den opplæringa du trenger, men du er nødt til å være over 18 år. 

Hva med HMS?

I forkant av festivalen får du tilsendt festivalens HMS-rutiner som du er pliktet til å gjøre deg kjent med før du ankommer Notodden. Dette er viktig for at både du og de rundt deg skal ha en trygg tid som frivillig under Notodden Blues Festival. 

Rigg og transport
Rigg og transport
Barpersonell
Barpersonell
Rigg
Rigg
Bluesshop
Bluesshop
Vertskap
Vertskap