/media/g0qf1f33/kleppeneriksensjoestroemwilhelmsen-comp.jpg?width=1920&height=1080&format=webp&v=1daca517ae6f8d0

Chicken Skin Music:

Daniel Eriksen, Mattis Kleppen, Viktor Wilhelmsen & Stig Sjøstrøm
Lørdag3. augustkl. 13:00Folk & Blues Stage

Chicken Skin Music er et nytt spennende musikalsk prosjekt fra Daniel Eriksen som får sin premiere på Notodden. Eriksen har håndplukket noen av landets beste musikere for å spille låter fra Ry Cooders fantastiske sangbok.

Ry Cooder er Daniel Eriksen sitt kanskje største musikalske forbilde. Cooder er en av vår tids store artister, en gitarist i særegen verdensklasse og ikke minst en artist med en fantastisk diskografi. På denne konserten blir et utvalg fra Cooders katalog tolket og fremført av noen av landets fremste musikere innen blues, roots, folkemusikk og jazz. Dette er en konsertpremiere man absolutt bør få med seg.

Mattis Kleppen er en svært anerkjent bassist, og professor i musikk. Han blander på finurlig vis folkemusikk fra Telemark og blues fra Mali og Mississippi. Mattis har fått både Folkelarm pris for plata «Bassgitar» og vunnet åpen klasse på Landskappleiken 2019 og 2022. Viktor Wilhelmsen er en av landets mest spennende gitarister. Han har en master innen jazz fra Musikkonservatoriet i Trondheim, og jobber med musikk som spenner mellom blues, jazz, rock, nordsamisk joik og afrikansk gitarmusikk. Stig Sjøstrøm er en svært etterspurt trommeslager. Han har studert jazz og klassisk slagverk i Caen, tradisjonstrommer i Afrika, Second Line i New Orleans og blues i Mississippi. Daniel Eriksen er en av landets mest aktive bluesartister, og har turnert nasjonalt og internasjonalt i flere år. To Spellemannspriser har det blitt, Bluespris på Notodden Blues Festival, og andre plass i Internasjonal Blues Challenge i Memphis, sammen med Stig Sjøstrøm.