/media/dgmj11y2/damer-i-blues-photo-christin-lund-2.jpg?width=1920&height=1080&format=webp&v=1da7c51aa9f9030

Damer i Blues

Rita Engedalen og Margit Bakken
Lørdag3. augustkl. 13:15Bellman Kulturpub

Damer i Blues har spilt sammen i over 20 år og til årets Notodden Blues festival kommer Rita Engedalen og Margit Bakken med band.

Damer i Blues leverer sterke musikkopplevelser og er et viktig band å servere for publikum på Notodden Blues Festival. Kanskje spesielt i et år som de i skrivende stund velfortjent er nominert til Spellemannsprisen. Albumet «My Precious Blues» fra 2023 er nominert til årets Spellemann i klassen Blues, og har mottatt strålende omtaler både nasjonalt og internasjonalt.

Damer i Blues har markert seg med sin sterke fortolkning av den opprinnelige bluestradisjonen. I sine konserter fremfører duoen et knippe egne låter, samt ukjente og kjente låter fra noen av kvinnene som har markert seg sterkt innenfor blues, folk, soul, gospel og rock. Med sitt engasjerende og dypt personlige musikalske uttrykk hedrer Rita og Margit noen av de tøffe kvinnene som har banet vei og satt varige spor i musikkhistorien innen blues, folk, soul, gospel og rock. Duoens representerer er en viktig del av den norske og internasjonale musikkarven.

Margit og Rita har fått en sterk posisjon i bluesmiljøet, og i tillegg til en rekke konserter hjemme i Norge, har de besøkt festivaler i både Sverige, Finland, Sveits, Italia, Tyskland og USA. Damer i Blues leverer sterke musikkopplevelser og er et viktig band å servere for publikum på Notodden Blues Festival. Kanskje spesielt i et år som de i skrivende stund velfortjent er nominert til Spellemannsprisen.