/media/vjqhehaj/elles-bailey-cut.jpg?cc=0,0.04881038609809069,0,0.12337504436548537&width=1920&height=1080&format=webp&v=1da76dbe0d016a0

Elles Bailey

Fredag2. augustkl. 20:00Rootsville
Lørdag3. augustkl. 19:00Bok og Blueshuset

Her kommer en Notodden-debut som du virkelig må få med deg. Britiske Elles Bailey er en blues/americana-artist som stiger som en rakett på musikkhimmelen om dagen, både på den europeiske og den amerikanske siden av Atlanteren.

Elles Bailey vandrer uanfektet og fritt mellom rootsmusikkens ulike stilarter og mottar hederspriser både som beste Bluesartist og som beste Americana-artist.

Britiske Elles Bailey har fått en formidabel anerkjennelse på hjemmebane den senere tiden, både fra blues- og americana-miljøet. Hun har begått det kunststykket å vinne både UK Blues Awards og UK Americana Awards. Når du hører på musikken hennes gir, det perfekt mening. Sånn sett er hun som en ung britisk utgave av Mavis Staples.

Utgangspunktet for musikken til Elles Bailey ligger et sted mellom Memphis og Nashville, med låter som henter følelse fra sumpete blues og soul samtidig som det blir formidlet med en rotekte country attityde. En blanding som Tony Joe White perfeksjonerte og gjorde stor lykke med – også på Notodden Blues Festival. Kanskje er ikke denne sammenlikningen så på bærtur; musikken til Bailey kommer bare fra en ny generasjon. Den er oppdatert, frisk og tidsaktuell.

Elles Bailey er menneskelig dynamo med en kraftfull stemme som vandrer i Americanaens og bluesens verdener, og begår kunststykket å høste anerkjennelse og utmerkelser i begge.

Året 2020 startet med et smell for den vidt turnerende sangeren da "Little Piece of Heaven", skrevet med den berømte Memphis og Nashville-giganten Bobby Wood og Dan Auerbach (fra The Black Keys), plukket opp «UK Song of the Year» på UK Americana Awards. "Little Piece of Heaven" er hentet fra hennes listetoppende album «Road I Call Home» som ble gitt ut til overveldende anmeldelser og tildelt «Årets album» under UK Blues Awards. Albumet suste inn på både den offisielle UK Country Charts og UK Americana Charts og nådde nr. 1 på Amazon Blues Bestseller-liste. I tillegg ble hun kåret til «Årets artist» to år på rad ved UK Blues Awards 2020 og i 2021.

Elles Bailey skiller seg ut i mengden av artister med sinn kraftfulle og sjelfulle stemme. Dette er en Notoddendebut som du må få med deg!