/media/tntlp4z3/ghalia-volt-photo.jpg?cc=0,0,0,0.25&width=1920&height=1080&format=webp&v=1da76dbe93a2bf0

Ghalia Volt

Fredag2. augustkl. 15:00Folk & Blues Stage
Lørdag3. augustkl. 13:00MS Telemarken
Lørdag3. augustkl. 15:00MS Telemarken
Lørdag3. augustkl. 17:00MS Telemarken

Gjør deg klar for ei tøff bluesdame som tar regi og gjør alt selv. Ghalia Volt spiller gitar, synger og spiller trommer samtidig som hun fremfører sine egne låter og bluesklassikere med glød og energi.

Ghalia Volt er en belgisk født bluesvokalist, multiinstrumentalist og låtskriver som lot kjærligheten til bluesmusikken føre henne til de amerikanske sørstatene for å lære bluesen fra innsiden. Volt tok sin besettelse på alvor og har tilbrakt mye tid i blues-mekkaer som Chicago, New Orleans og Mississippi.

I Mississippi var det Hill Country Blues som fanget hennes interesse mest. Hun samarbeidet med lokale artister som Cedric Burnside, Lightning Malcolm og Watermelon Slim. Alle artister som publikum på Notodden kjenner godt. Volt ble raskt en gjenganger på den årlige Juke Joint-festivalen i Clarksdale og på andre populære bluesfestivaler i regionen. Til slutt ble New Orleans hennes bosted og nye kilde til inspirasjon.

Da pandemien traff oss og turnelivet ble satt på vent, stod Ghalia Volt overfor samme dilemma som alle som spilte i band opplevde. Hva nå? Men man skal aldri undervurdere kraften til en kvinne som står med ryggen mot veggen. Svaret til Ghalia Volt ble «One Woman Band». Hun lærte seg å spille trommer samtidig som hun spiller gitar og synger. Det ble starten på noe nytt og plutselig hadde hun suksess. Det viste seg at det var alt hun trengte for å lage magi.

Ghalia Volt spilte inn albumet «One Woman Band» og plata gikk rett inn som nummer tre på Billboards bluesliste. Siden har hun vekslet mellom å spille med band og å spille alene. Det er som «One Woman Band» hun har hatt størst suksess, og det er denne utgaven av Ghalia Volt som kommer til Notodden Blues Festival der hun bl.a. skal spille på festivalens populære Folk & Blues Stage og Blues Cruise.

Med målbevisst jobbing har Ghalia Volt etablert seg som en favoritt på bluesklubber og festivaler både i USA og Europa. Et godt bevis på at hun har markert seg i sin nye hjemby, New Orleans, er at hun i år for første gang skal spille på prestisjetunge New Orleans Jazz & Heritage Festival.

Ghalia Volt er et fyrverkeri av en artist som er et levende bevis på at man lykkes hvis man tør å forfølge drømmen. Hun sier: “To the women of 2024, I wish them to be courageous, to live from their passion, not to hold their tongue and to live fully. If the woman of the previous century was oppressed and could not show what she could do, the woman of today and tomorrow must be strong, powerful and, above all, free!”

Slike tøffe kvinner liker vi på Notodden. Ikke gå glipp av Ghalia Volt på årets festival!