/media/uqhhbghl/johnny-burgin-with-billy-boy-arnold-charlie-musselwhite.jpg?cc=0,0.035871760997671656,0,0.24141807589065964&width=1920&height=1080&format=webp&v=1da76dbe5ed4ae0

Johnny Burgin

Fredag2. augustkl. 20:15Bellman
Lørdag3. augustkl. 20:15Bellman

Endelig er det klart for Notodden-debut for Chicago Blues Master Johnny Burgin. Burgin har vært etterspurt av mange, og nå er det endelig klart. Johnny Burgin skal spille to ulike konserter på Notodden. Det blir en konsert med rent old shool Chicago Blues der han spiller sammen med de norske bluesfavorittene Jelly Roll Men og en mer Stax-/soul-blues-preget konsert der det er det norske 2x Spellemannprisvinnende bandet Billy T Band som er backing band.

Burgin skal også gjøre Master Class for ungdommene på Little Steven’s Blues School. Alle som følger Johnny Burgin sin kanal på Youtube der han legger ut instruksjonsvideoer hver uke, skjønner hva dette kan bety for unge, kunnskapshungrige blueselever.

Johnny Burgin hadde et pang-år i 2023 med både nominasjon til Blues Music Awards for beste tradisjonelle bluesartist og mer enn 200 spilte konserter over hele USA, Mexico, Japan og Europa. Hvis du hadde fortalt ham at dette skulle bli karrieren hans da han gikk på videregående skole, ville han ikke ha trodd deg.

Johnny vokste opp i Mississippi og South Carolina og gikk til University of Chicago med hensikt om å bli forfatter. Da en venn tok ham med ut til en ghettoklubb på Chicago West Side for å høre bluessangeren «Tail Dragger», skulle det bli et avgjørende vendepunkt i Johnny sine planer for livet. Bluesinteressen tok tak, og Johnny falt med hodet først inn i den pulserende Chicago-bluesscenen.

Johnny Burgin valgte bluesklubbene fremfor biblioteket, og absorberte ivrig leksjonene fra bluesmesterne som praktiserte håndverket sitt hver kveld på Chicagos mange bluesklubber. Ved utholdenhet og øving fikk Johnny en plass i bandet til «Tail Dragger», og han begynte å spille med tradisjonelle bluesveteraner som Sam Lay, Billy Boy Arnold og Pinetop Perkins. På slutten av 1990-tallet jobbet Johnny regelmessig på bluesklubbene i Chicago under eget navn.

Etter et avbrekk fra musikken for å ta seg av sin datter tok han opp igjen karrieren. Han flyttet til California og the Bay Area i 2016. her spilte han inn plater som «Greetings from Greaseland», «Neopren Fedora», Howlin' Wolf-hyllesten «Howlin' at Greaseland» (nominert til en BMA for Best Traditional Blues Recording) og «Johnny Burgin Live», som inneholdt blueslegenden Charlie Musselwhite og ble nominert til en Blues Blast Best Live Recording Award for 2019. Johnny vokste inn i rollen som den stadig turnerende veikrigeren han er kjent som i dag.

Johnny Burgin har spilt inn 11 album under eget navn, og i mars i år kommer albumet “Ramblin’ from Coast to Coast” på det danske plateselskapet Straight Shooter.

I de senere år har Johnny Burgin vært gitarinstruktør ved Pinetop Perkins Foundation Blues Workshop i Clarksdale, Mississippi og ved Chicago Blues Guitar Workshop. Johnny Burgin har utviklet en lojal følgeskare på egen YouTube-kanal der han publiserer ukentlige instruksjonsvideoer om gitarteknikkene til ulike bluesgitar-storheter.

Det blir en opplevelse for bluesinteresserte av alle slag å oppleve Johnny Burgin på Notodden Blues Festival 2024.