/media/jsmj05a5/bilde-kaare-virud-band.jpg?rxy=0.5012531328320802,0.33328776176843017&width=1920&height=1080&format=webp&v=1da9d5dd6a778f0

Kåre Virud Band

Lørdag3. augustkl. 15:45Myrens dam

Vi i Notodden Blues Festival fortsetter å feire Kåre Virud og hans imponerende karriere. Under fjorårets festival blei det full virak og kamp om billettene til konserten der Kåre Virud gjenforente Telemark Blueslag, på nyttårsaften fylte Virud 80 år og nå kan vi lansere en meget sjelden konsert med fantastiske Kåre Virud Band til årets festival. 

En drøm går dermed i oppfyllelse for oss som arrangør. Det er nå flere år siden Kåre Virud Band stod på scenen sammen sist. Det er derfor vill jubel hos oss over at vi har fått i stand denne konserten, og at den blir i perfekte omgivelser i Myrens Dam gjør det bare ekstra stas. Vi ønsker å gi vårt publikum store og minnerike opplevelser. Dette blir definitivt en av dem. Når det i tillegg er i en dobbeltkonsert med Reidar Larsen blir det komplett for oss. Det blir det ikke mere Notodden Blues Festival enn det. 

Vi vet ikke hvilke låter Kåre Virud kommer til å plukke ut til denne konserten, men det er nok klassikere å velge blant; "Storgata", "Ild og Vann", "Dama Mi", "Ikke jeg", "Blind Lemon", "Uflaks",  og alle de andre kjente og kjære Kåre-låtene. Det blir det garantert topp stemning i i vakre Myrens Dam. Kanskje spiller han til og med "Ville bare se byen din"?

Kåre Virud en foregangsartist når det gjelder å synge blues på norsk. En av hans første opptredener som musiker var med det lokale rockebandet The Tornadoes i Notodden teater i 1962. I et intervju i forbindelse med sin egen 60-årsdag i 2003 fortalte han at han oppdaget blues-sjangeren i København i 1964, og startet det som trolig var Norges første bluesband i et bomberom på Notodden i 1965.

Kåre Virud platedebuterte med Barbeinte Engel i 1974. Siden den gang har det blitt mange plateutgivelser. Alle i norsk språkdrakt.  Tekstene hans har ofte lokalt tilsnitt, noe som har gjort at han nyter enormt stor respekt i hjembyen Notodden, men tekstene er likevel skrevet slik at det får en allmenn nasjonal betydning. Publikum over hele Norge har trykket Kåre Virud til sitt bryst, og han er mer anerkjent og populær enn noen gang.  

Kåre Virud Band består av Kåre Virud (vokal, gitar), Espen Fjelle (tangenter), Tore Wildauer (trommer) og Bård Slagsvold (bass, vokal).