/media/qtzhdyqv/shandon-sahm-the-contenders.jpg?cc=0,0.036969441049904656,0,0.17165124860526773&width=1920&height=1080&format=webp&v=1da7a930c742390

Shandon Sahm

& The Contenders
Fredag2. augustkl. 00:00Rootsville

Gjør klar for en helt spesiell konsert viet Texas-legende og en av Americanamusikkens grunnleggere, Doug Sahm. Doug Sahm spilte to utsolgte konserter på legendariske Tapperiet under Notodden Blues Festival i 1997. Den gang med kanonbandet The Last Real Texas Blues Band. 

Nå kommer sønnen hans tilbake til Norge på initiativ fra The Contenders og Notodden Blues Festival for å hedre arven etter Doug Sahm som døde i 1999. Det blir et sett med klassikere fra den store katalogen til Doug Sahm fremført av sønnen Shandon og nye og gamle låter fra The Contenders. Det er bare å gjøre klar for stor Texas country og Americanafest på Rootsville scenen til Notodden Blues Festival med denne konserten.  

Shandon Sahm er sønnen til Doug Sahm og er best kjent for sine to perioder som trommeslager for Meat Puppets,. I 2009 spilte han trommer på utgivelsen Keep Your Soul: A Tribute to Doug Sahm (som inneholdt bidrag fra bl. A Los Lobos, Alejandro Escovedo, Jimmie Vaughan, Dave Alvin og Joe "King" Carrasco. 

Shandon Sahm har gitt ut to soloalbum, «Good Thoughts Are Better Than Laxatives» (2006) og «Knock Yourself Out» fra (2011) og er siden 2019 bosatt i Nederland. I de siste årene har han vært opptatt av å hedre sin fars materiale og gitt ut to album med sine tolkninger, «Sahm Covers Sahm vol 1 + vol 2. 

Se frem imot å møte en sjarmerende rocker med stor innlevelse for sin fars repertoar, og med sin egen energiske utstråling og tolkning.

The Contenders, som die-hard Doug-fans, stilte opp 2021 i regi av Norsk Americana Forum, for en utsolgt hyllestkonsert på Dougs 80-årsdag med profilerte gjester som Henning Kvitnes, Jan Dahlen og Elisabeth Andreassen. 

The Contenders ble dannet i 1988 og startet opp som husband på legendariske Cruise Café i Oslo – inspirert av tidens americana- og roots-bølge og som en norsk variant av NRBQ, Sir Douglas Quintet, the Fabulous Thunderbirds, Los Lobos, Dr. Feelgood og Rockpile. Repertoaret var en blanding av New Orleans-rhythm & blues, southern R&B og honky-tonk country-rock – først kjente og ukjente coverlåter, men med stadig flere egenskrevne sanger. 

I 1992 kom deres første store album, «Radioland», som solgte 15 000 album og samme år fikk the Contenders varme opp for Tom Petty & the Heartbreakers på to konserter i Sverige. I 1994 kom albumet «Amors Bil» der bandet debuterte med et helt album med norske tekster. Samme år spilte de på OL-scenen i Lillehammer.

The Contenders roet ned aktiviteten utover 90-tallet, men medlemmene har i en årrekke bidratt på en rekke plater og konserter med blant annet Trond Granlund, Roy Lønhøiden, Martin Hagfors, Casino Steel og som backingmusikere på flere av Norsk Americana Forums konserter de siste årene. 

Nå er The Contenders aktuelle med nye låter og nytt album etter sommeren.