/media/0gwbbe4r/spoonful-of-blues-david-been.png?width=1920&height=1080&format=webp&v=1daa2ccb84e0580

Spoonful of Blues

Fredag2. augustkl. 14:00Myrens dam

Spoonful of Blues kommer fra bluesbyen Notodden og har med sine fengende låter og rocka bluesuttrykk etablert seg som et av Norges mest populære bluesband.

Det ettertraktede bandet turnerer norske bluesklubber og festivaler for fulle hus, og de spiller stadig oftere internasjonalt med økende oppmerksomhet. Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Polen og USA står årlig på turneplanen, og bandet står bak plateinnspillinger som blir lovprist på begge sider av Atlanteren. 

Spoonful of Blues slapp i slutten av november sitt nye album «Songs From Notodden Norway». Albumet fikk knallgode anmeldelser i media og bandet opplevde stor interesse fra utenlandske radiostasjoner. Albumet gikk rett inn på Top 40 Blues Radio Playlist i England. Der den lå i tre måneder og med to av månedene inne på Top 10. Anmelderne omtalte «Songs From Notodden Norway» som Spoonful of Blues sitt aller beste album. Albumet ble nominert til Spellemann.

Da alt skulle være bare glede, slo tragedien ned som en bombe i bandet da gitarist Morten Omlid døde samtidig som albumet kom på markedet, og kun en dag før Spoonful of Blues skulle starte sin lanseringsturne. Bandet var i sjokk og turneen ble avlyst. 

Spoonful of Blues holdt en magisk minnekonsert for Morten Omlid med utsolgt hus i Drammen rett før jul. Til konserten hentet Spoonful of Blues inn Jens Fjelle og Øystein Ytterbø som gitarister. Begge er tidligere gitarelever av Morten Omlid og hører til den nye generasjonen av dyktige gitarister i bluesfamilien på Notodden. 

Publikum i Drammen ble imponert over hvor overbevisende Fjelle og Ytterbø spilte både gamle Spoonful hits og låtene fra det nye albumet. Spoonful-fansen trykket de to unge gitaristene til sitt bryst, og mange ytret ønske om at bandet måtte fortsette å turnere og ta med seg de to tidligere elevene av Morten Omlid. Og det er det som har skjedd.

Spoonful of Blues spiller låter fra «Songs From Notodden Norway» og gamle publikumsfavoritter, nå med Øystein Ytterbø og Jens Fjelle på gitarer. Med to gitarister får bandet et friskt og fyldig lydbilde, og både gamle og nye Spoonful-låter fremstår som sikre publikumsvinnere. Publikum har virkelig trukket denne nye utgaven av Spoonful of Blues til sitt bryst, og bandets turneer går for fulle hus. Gled deg til å høre dette favorittbandet fra Notodden spille låter fra sin store sangkatalog med en fantastisks ny besetning.

Spoonful of Blues er:
Jostein Forsberg: vokal, munnspill
Eskil Aasland: trommer, vokal
Tony Caddle: bass
Øystein Ytterbø: gitar, vokal
Jens Fjelle: gitar, vokal