/media/05jeelxg/live-credit-harriet-bols3-1020.jpg?cc=0,0,0,0.20312500000000006&width=1920&height=1080&format=webp&v=1da76dbe2064cb0

Soulstjernen Rag 'n' Bone Man kommer til Notodden!

Flerganger platinaselgende og multi-Brit Award-vinnende britisk soul- og vokalfenomenet Rag ‘N’ Bone Man som en av headlinerne til den store festivallørdagen.

Rag ‘N’ Bone Man slapp ny single «Lovers In A Past Life» sammen med Calvin Harris på fredag. «Lovers In A Past Life» ble streamet nesten en million ganger i løpet av det første døgnet, og i dag lanseres den tidsaktuelle artisten til Notodden. «Vi kjenner at denne lanseringen har perfekt timing,» sier en fornøyd Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival.

Rag ‘N’ Bone Man har over 9 millioner månedlige lyttere på Spotify samtidig som hans låter «Human» har 950 millioner streams, «Giant» har 655 millioner streans og «Skin» er blitt streamet 323 millioner ganger.

«Vi selger gledelig mye billetter om dagen. Vi ligger 180% over salget vi hadde på samme tid i fjor. 2023-festivalen endte da opp med ny billettrekord. Vi gleder oss nå over å kunne overraske med å lansere det populære soul og popfenomenet Rag ‘N’ Bone Man. Vi har rockefredagen i boks med Deep Purple og TNT på plass. Nå legger vi krefter i å lage til folkefest på festivallørdagen,» sier daglig leder i Notodden Blues Festival Halvor Sælebakke. «Når vi kan legge Rag ‘N’ Bone Man til allerede lanserte Odd René Andersen, Ana Popovic & Fantastafunk Big Band Project og det nye stjerneskuddet, D.K. Harrell, så er vi godt i gang med å lage en fantastisk lørdag i Hovigs Hangar. Dette vil garantert sette ytterligere fart i et allerede godt billettsalg», sier Sælebakke.

Rag ‘N’ Bone Man er en bluesinspirert soulartist som headliner mange store europeiske festivaler til sommeren. Han skal også på turne med Shania Twain i England og Skottland. Rag ‘N’ Bone Man heter egentlig Rory Charles Graham, ble introdusert til bluesmusikken gjennom faren sin platesamling. Han ble påvirket av musikken til artister som John Lee Hooker og Muddy Waters, og debuterte da også med bluesalbumet «Bluestown» i 2012. Blues har alltid ligget hans hjerte nær, men det var med låta «Human» i 2016 at det virkelig smalt. Siden har karrieren fortsatt å vokse. Rag ‘N’ Bone Man har etablert seg som en headliner på de store festivalene i Europa.

«Man må vel ha opphold seg i en lydisolert fjellhule for å ha unngått å høre låtene til Rag ‘N’ Bone Man på radio. Vi liker å overraske ved presentere noe uventet hvert år. Lanseringen av Rag ‘N’ Bone Man vil garantert både glede og overraske. Låtene hans har flere streams enn allerede lanserte Deep Purple. Han appellerer til en yngre målgruppe, samtidig som sangene hans også er kjent og likt av store deler av vårt faste publikum. Hans blues og soulbakgrunn gjør han til en naturlig artist for oss å presentere. Vi gleder oss stort til å oppleve denne populære blues og soul inspirerte sangeren med den store stemmen på Notodden,» sier kunstnerisk leder i Notodden Blues Festival Jostein Forsberg.