/media/t4ulryzt/andreas-lian-aarets-plakatmotiv-notodden-bluesfestival-galleri-grette.jpg?cc=0,0.34740082336403416,0,0.2489533433026325&width=1920&height=1080&format=webp&v=1dac9f15e2ba1b0

Årets kunstmotiv og kunstner er avduket!

Torsdag 6. juni ble årets kunstmotiv avduket og årets festivalkunstner avslørt på Galleri Grette. Andreas Lian fra Kristiansand er kunstneren bak årets verk, som vil bli å få kjøpt som plakat og på t-skjorte. 

Andreas Lian (f. 1991) er fra Kristiansand og har Bachelor i kunst fra Universitetet i Bergen med fordypning i grafikk. Han arbeider stort sett med tresnitt og skulptur. Tematikken kretser rundt et sosialrealistisk narrativ. Arbeid, samliv, hverdagsliv og menneske i relasjon til natur er typiske temaer han er opptatt av. 

I løpet av få år etter at han ble uteksaminert har han rukket å delta i en rekke kollektive og separate utstillinger, heriblant Høstutstillingen (2020). Han har blitt tildelt flere priser og stipender, og blitt innkjøpt av blant annet den nyåpnede Kunstsiloen i Kristiansand.

Det gleder oss stort at Andreas Lian har takket ja til å være årets blues-kunstner. Han ble valgt til å lage årets blues-motiv fordi det kraftfulle, håndverksmessige uttrykket hans klinger fint til arbeiderkulturen og «den blå folkesjela» Notodden representerer.

«Den overordnede målsetting i mitt kunstnerskap er å formidle et uttrykk som skaper undring og ettertanke. Inspirasjonen til kunsten min gjenspeiler ofte min fascinasjon for det mellommenneskelige. Jeg ønsker å skape en ekthet i kunsten som gjenspeiler livet med alle dets fraseringer. Målet er å gjøre verkene levende både i prosessen og det endelige uttrykket.»

Bla ned for å se hele kunstverket.

Andreas Lian Aarets Plakatmotiv Notodden Bluesfestival Galleri Grette

Årets kunstmotiv