/media/yh4pckm1/europe-2023-promo-pic-2-credit-fredrik-etoall-002.jpg?width=1920&height=1080&format=webp&v=1dad60bb6edc0f0

Europe erstatter TNT!

TNT måtte avlyse, og Europe overtar. Det blir rock. Det blir fest.

Og megahiten «The Final Countdown» skal runge over nattehimmelen på Notodden fredag 2. august. Alle kjenner «The Final Countdown»! Det er på rekordtid blitt klart at det er superstjernene i bandet EUROPE som skal overta plassen på Notodden etter at TNT måtte avlyse. Nå blir det DEEP PURPLE og EUROPE på samme kveld på Notodden!


«Dette er helt fantastisk. At dette skulle skje så fort, og at vi skulle være så vanvittig heldige på denne tiden av året, hadde jeg knapt trodd. Vi blei bekymret når TNT måtte avlyse så tett på festivalen, men nå har vi fått inn en erstatning som vi til alt overmål må flytte opp på plakaten. Nettverket vårt har levert på rekordtid, og vi er glade på vegne av publikum. Med DEEP PURPLE og EUROPE på samme scene, samme kveld, så går denne rockefredagen inn i historiebøkene som vår aller største,» sier daglig leder i Notodden Blues Festival Halvor Sælebakke.


De legendariske hardrockerne i EUROPE leverer så sterkt at de, etter å ha levert en knallsterk hitparade på Tons of Rock i 2022, ble hentet inn igjen allerede til festivalen i 2024. Disse svenske rock-ikonene har hatt eventyrlig suksess siden 80-tallet, og består fremdeles av originalmedlemmene Joey Tempest, John Norum, John Levén, Mic Michaeli og Ian Haugland. 


EUROPE kunne i 2023 markere 40 år siden de ga ut sitt debutalbum. De rir fremdeles høyt på en medgangsbølge, og feirer 40-årsjubileet med konserter over hele verden. EUROPE viser ingen tegn til å skulle slakke av på farten. Fredag 2. august lar de låter som «The Final Countdown», «Rock The Night” og “Open Your Heart» skape allsang og fest på Notodden!


«Jeg hadde aldri innbilt meg, når jeg vokste opp i O.H. Holtasgate nede ved Tinnelva, at vi noensinne skulle lage en festivalkveld med både DEEP PURPLE og EUROPE, og oppleve store rockeklassikere som «Smoke On The Water», «Highway Star» og «The Final Countdown» runge over Notodden på en og samme kveld. Og det skjer bare noen meter fra der hvor jeg som liten gutt i sin tid lot meg imponere av Notoddenbandet Harvest som spilte Fleetwood Mac-klassikere som «Albatross» og «Black Magic Woman» på torget på 17. mai. Dette må bli fest,» avslutter er lettet kunstnerisk leder i Notodden Blues Festival, Jostein Forsberg, som nå har programmet på plass igjen.