/media/1kppgkwm/nye-stemmer3.png?width=1920&height=1080&format=webp&v=1daae03cc5cf530

Nye stemmer fra Notodden!

Irina Nordvik, som imponerte alle med sine prestasjoner på årets The Voice på TV2, er blant nye, unge artister som blir å se på årets Notodden Blues Festival, og TRYM slipper sitt debutalbum på festivalen. «Jeg hører av og til utsagn som «Hvor er de unge artistene»? Et godt svar kan fa være at de er på Notodden,» sier kunstnerisk leder i Notodden Blues Festival.

Det spirer og gror blant unge i musikkmiljøet på Notodden. Notodden Blues Festival omfavner det som skjer, og viderefører talentscenen på Bluestorget. «Vi vil gjerne være en katalysator for mulige nye karrierer for unge musikere fra byen vår. Vi har så mange talenter å vise fram fra Notodden, og det er fint å kunne gi dem en scene på festivalen. Det er viktig for fremtiden,» sier daglig leder Halvor Sælebakke i Notodden Blues Festival. 

Irina Nordvik kommer med band
I dag kan vi melde om at Irina Nordvik blir å høre med band på scenen på bluestorget. Bluestorget scene for nye talenter ble etablert til fjorårets festival. Den ble en umiddelbar suksess, og er noe festivalen viderefører i år. 

«Irina gjorde det svært skarpt med sin deltakelse på programmet The Voice på TV2 denne våren. Hun imponerte alle. Nå skal festivalpublikummet få oppleve Irina live på scenen og med fullt band. Det blir en ny opplevelse, og det blir fantastisk. Vi hjelper Irina også med innspilling av ny single. Den blir fin og er noe folk kan glede seg til å høre,», sier kunstnerisk leder i Jostein Forsberg Bluesfestivalen.

Irina Nordvik stiller med Ulrik Andersen på Gitar, Kristian Holsvik på Gitar, William Foreman på Keys, Snorre Steinsland på Bass og Jona Holme på Trommer.

Trym Innleggen med releasekonsert
Fredag 7. juni slipper Trym Innleggen Hagalia ny single «Ensom» fra hans kommende debut-album. Trym har jobbet godt med innspillingen av sin første «full-lengder». Innspillingen er gjort i Juke Joint Studio som er eide av Notodden Blues Festival, og med Morten Omlid som produsent. Trym sin plate var den siste produsentjobben Omlid fikk gjort før han døde, og Morten var veldig stolt over det arbeidet som ble gjort med Trym. Trym slipper albumet under Notodden Blues Festival og det blir release-konsert på Bellman fredag 2. august. 
«Vi har hjulpet Trym tidligere med innspilling av hans første single og med video-innspilling. Nå gleder vi oss til å være åsted for hans første virkelig store platelansering,» sier Jostein Forsberg. 

Smokestack får sin festivaldebut
Vi er stolte over hvordan det gror i Bluesbyen og over det arbeidet som gjennom mange år er gjort med lokale talenter på Notodden. Smokestack er et band med utspring fra lokale rekrutteringstiltak som Little Stevens Blues School, Notodden Talents og Bluesstudiet ved Universitetet i Sørøst-Norge. 
Med kjærlighet for blues, deler Smokestack sin lidenskap for sjangeren med publikum. De spiller musikk inspirert av store legender, men er godt i gang med produksjon av egne låter. Dette er et band man vil høre mer til i fremtiden.

Smokestack består i hovedsak av Eskil Molde Boyesen og Alexander Østbye fra Notodden og Anders Sæther fra Lillestrøm og de har med seg ulike musikere på bass og trommer etter behov. Dette blir Smokestack sin debut på Notodden Blues Festival.


Pythons
Et av de nyeste skuddene på band-stammen på Notodden er rockebandet Pythons. Pythons har spilt sammen siden slutten av 2021 og har nye framganger hvert eneste år. De spilte også på fjorårets Notodden Blues Festival, og gjorde en så fin figur at de får fornyet tillit. Pythons repertoar består både av egne låter og egne coverversjoner av andres låter. Sammen består bandet av Even Fjelle, Markus Kjosar, Aasmund Thorsås Andersen, Vilja Fredheim, Knut Olav Sandnes Bakken og Julie Lie Karlberg.

«Vi har i vedtektene våre at vi skal støtte opp om lokale musikere. Det tar vi på alvor, og det er en glede å registrere at vi har så mange flinke unge å presentere og å være stolte av. Det er viktig å gi talentene en scene», sier Halvor Sælebakke.