/media/fxtocmgo/rootsville.jpg?width=1920&height=1080&format=webp&v=1da76dbe23dd770

Elles Bailey, Israel Nash og Shandon Sahm på Rootsville Americana stage!

Rootsville Americana-scenen har siden 2019 vært en stor suksess på Notodden Blues Festival.

«Rootsville har vært en populær nyvinning fra dag en for Notodden Blues Festival. Det har vært svært vellykket for oss å satse på roots og americana i samarbeid med det lokale lokale country-miljøet. Jeg er glad for at vi har fått til dette samarbeidet. Det har vært en kreativ og positiv prosess som har kommet publikum til gode. Nå øker vi ambisjonene på programmering, og oppgraderer i tillegg både scene og produksjon,» sier kunstnerisk leder Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival. 

Programmeringen til Rootsville har vært konsentrert rundt de populære lokale artistene. Det fortsetter vi med, men etter tre år med lokale band utvidere vi spekteret ytterligere. Byting, Ni Liv, Spinning Wheels, The Boots Band og Anne Fagermo er fremdeles med, men nye artister er britiske Elles Bailey, amerikanske Israel Nash, Texasartisten Shandon Sahm og norske The Contenders. 

Både Elles Bailey og Israel Nash er nye spennende artister som står i vannskorpa for store gjennombrudd, og Shandon Sahm skal gjøre låter av sin far, Texaslegenden Doug Sahm. Doug Sahm blir sammen med Delbert McClinton sett på som en av americanamusikkens gudfedre. Det er norske The Contenders som skal være backingband for Shandon Sahm. The Contenders vil også spille musikk fra sin nye plate som slippes i dagene rundt festivalen. 

«Vi beholder identiteten til Rootsville slik den er blitt en suksessformel for oss, men løfter den samtidig litt opp og fram. Vi har fått noen kommentarer på at det er på tide å bringe inn noe nytt på Rootsville. Det har vi gjort nå, men jeg er fremdeles av den formening at vi bør støtte opp om de lokale artistene slik vi gjør det med blues-programmeringen vår,» sier Jostein Forsberg. 

 

Rootsville 2024