/media/420a5o5y/morten-omlid.jpeg?rxy=0.49212875939849626,0.39272276648877086&width=1920&height=1080&format=webp&v=1da9fff8ddf9d10

"Somliga går med trasiga skor" - En hyllestkonsert til Morten Omlid

Et imponerende stjernegalleri av norske artister samles til konsert for å hedre musikeren Morten Omlid som gikk bort i november 2023.

Kåre Virud, Reidar Larsen, Petter Baarli, Spoonful of Blues, Rita Engedalen med band, Damer i Blues, Margit Bakken, Notodden Blues Band, R & B Express, Spoonful of Stones, Bård Ose, Mads Eriksen, Bård Gunnar Moe, Knut Hem, Espen Liland, Oddbjørn Holla, Trym Innleggen Hagalia, Anne Gravir Klykken, Mattis Kleppen er blant musikerne som øyeblikkelig takket ja til å være med på å hedre Morten Omlid under Notodden Blues Festival 2024.  

Musikerne er alle venner av Morten Omlid og har hatt ulike musikalske samarbeid med han gjennom årene. Den lange listen viser hvilken posisjon Omlid hadde i bransjen og hvilket spenn i sjangre det var over Morten sin musikalske reise. Her er det blues, rock og folkemusikk i skjønn forening. 

Notodden Blues Festival har, sammen med arbeidsgruppa i «Somliga går med trasig skor», jobbet lenge med at den gratis solidaritetskonserten som avslutter Notodden Blues Festival i år skal bli en hyllestkonsert til musikeren og musikklæreren Morten Omlid. 

Morten Omlid, som brått gikk bort i november, har betydd mye for Notodden Blues Festival som musiker opp gjennom alle år; som kapellmester i mange nasjonale og internasjonale musikalske prosjekter i regi av festivalen, som faglærer på Little Stevens Blues School, musikalsk leder for festivalens eget prosjektband Notodden Roadshow og som mangeårig medlem av festivalens programutvalg. NBF tildelte Morten Omlid Bluesprisen i 2007, og i 2022 fikk han en stjerne på Notodden Blues Walk of Fame.  

Den gratis solidaritetskonserten «Somliga går med trasiga skor» i samarbeid med LO og norsk fagbevegelse har blitt en tradisjon og en viktig del av arrangementet Notodden Blues Festival. Konserten samler hvert år flere tusen publikummere. Morten Omlid var kapellmester og musikalsk ansvarlig ved flere av disse konsertene. Han ble også benyttet som musiker i LO-sammenhenger ved flere anledninger.

Omlid har også vært betydningsfull for prosjektet «Somliga går med trasiga skor» der han har blitt brukt som musiker og kapellmester i flere sammenhenger. «Det blir fint å gjøre ære på Morten i felleskap og sammen med publikum takke for hans store betydning for norsk blues. Vi er svært glade for å kunne gjøre dette sammen med bluesfestivalen», sies det fra arbeidsgruppa i «Somliga går med trasiga skor».

Magasinet Blues News skrev om Omlid: - Morten Omlid har hatt mange roller i musikkmiljøet, ikke bare som bandmusiker, men også som komponist, kapellmester, gitarlærer og ikke minst i tillitsverv i det organiserte bluesmiljøet og som timelærer ved blueslinja på universitetet og ved kulturskolen i hjembyen. Han har i flere tiår vært et forbilde for gitarister og hatt en viktig rolle for utviklingen av norsk blues.

Morten Omlid var en uvanlig sterk kraft og primus motor i musikkmiljøet på Notodden. 
Han var ryggraden i den tradisjonelle bluesen i Norge og en markant musiker nasjonalt i mer enn 40 år. Omlid var også svært engasjert i opplæring av unge musikere. Han virket også som daglig leder for Norsk Blues Union i ti år fra starten og frem til 2007.    

– Morten var en av de sjeldne og en bauta for oss og mange andre, sier Rita Engedalen og Jostein Forsberg, som begge er musikalsk ansvarlig på vegne av Notodden Blues Festival og arbeidsgruppa «Somliga går med trasiga skor». - Vi ser frem til å kunne hedre Morten sammen med gode og dyktige musikkvenner i Hovigs Hangar som avslutning på årets festival, sier de to. 
Solidaritetskonserten «Somliga går med trasiga skor» 2024.
En hyllestkonsert til Morten Omlid
Søndag 4. august kl 13.00 i Hovigs Hangar

Medvirkende musikere og band:
Kåre Virud
Reidar Larsen
Petter Baarli
Spoonful of Blues
Jostein Forsberg  
Eskil Aasland
Tony Caddle
Øystein Ytterbø
Jens Fjelle
Rita Engedalen
Damer i Blues
Margit Bakken
Espen Liland
Notodden Blues Band
Trond Ytterbø
Jørn Pedersen
Jørn Øystein Johansen
Torgeir Hefre
Pål Øymo
R & B Express
Espen Fjelle
Jens Haugen
Olav Gustavsson
Spoonful of Stones 
Bård Ose
Mads Eriksen
Knut Hem
Bård Gunnar Moe
Oddbjørn Holla
Trym Innleggen Hagalia
Anne Gravir Klykken
Mattis Kleppen
Med forbehold om at endringer kan oppstå.